سرباز هخامنشی | ||
|
پسر نهم میرقوام الدین مرعشی معروف به امامزاده سلسله که در ساری مدفون است . بر طبق شجرنامه از فرزندان امام موسی کاظم (ع) معرفی سده و برادرش حسین و خواهرش سکینه نیز با او در اینجا به خاک سپرده شده اند . تاریخ بنای آنرا را سال 749 هجری قمری دانسته اند . این بنا فعلاً در مجاورت بقعه سید زین العابدین در خیابان جمهوری واقع شده است . زمین این زیارتگاه حدود پانصد متر است .
در محله چناربن :حسن بن اسفندیار درباره ی مسجد جامع ساری چنین می نویسد : مسجد جامع ساری در خلافت هارون الرشید ، یحیی بن یحیی بنیاد نهاد مازیار بن قارن به اتمام رسانید.
یکی دروازه فقار خانه که هم دروازه دولت و هم دروازه باغ شاه می گویند . منظور از این سه اسم همان دروازه ایست که از خارج شهر تا خیابان طولانی که باغ شاه از ابنیه ی سلاطین صفوی است وصل می شود و این دروازه به طرف جنوب شهر است که را بینو این دروازه را چهل در یا چهل دختران می نامند . دروازه دوم دروازه فرح آباد است که طرف شمال شهر است که رابینو این دروازه فرح آباد یا ملامجدالین می نامند. دروازه سوم به طرف شرق است که دروازه ی استر آباد که می گویند . اشرف و استر آباد از این در می روند . دروازه چهارم دروازه ی بار فروش یا دروازه ی تهران می نامند.در تحولات دوره ی بیست ساله ی رضا شاه پهلوی در نتیجه ی عبور راه آهن از کنار شهر و احداث خیابان های عریض و آسفالته ی بنای ساختمان های با شکوه دولتی و تعیین آن به عنوان مر کز استان و پادگان نظامی صورت آبادی بزرگ به خود گرفت . اکنون یکی از شهر های آباد و پر جمعیت مازندران است. این شهرستان مرکز استان مازندران با وسعتی به معادل 3923 کیلو متر مربع : از شمال به دریای مازندران ، از جنوب به سلسله یه جبال البرز ، از مشرق به شهر های نکا و بهشهر ، از مغرب به شهرهای قائم شهر و جویبار محدود است . این شهر از شهر های باستانی و دارالملک تاریخی استان مازندران است . |